Om oss

Spamatica startades 2002 av Kerstin Bjerkehed, till en början sålde företaget endast massageredskap, massageoljor och andra tillbehör. Men efter två år tog Kerstin steget och utökade affärsverksamheten till att även inreda spa-anläggningar. Idag jobbar 5 personer på företaget som ligger beläget i Örebro.

Kerstins egna ord om företagets historia

Efter ett par års jobb inom äldreomsorgen fick jag en dag en känsla, en känsla om att jag borde jobba med något jag verkligen vill, och brinner för. Där väcktes tankarna om att bli massör, och drömmen om att en dag äga en egen spa-anläggning. Någon månad senare hade jag börjat min utbildning som massör, när den sedan var klar fortsatte jag utbilda mig, den här gången blev det SPA-terapeut. Efter ett år stod jag där, färdig massör och spa-terapeut, drömmen var uppfylld, trodde jag. Men efter att ha jobbat något år på ett spa kände jag hur det slet på min kropp och jag började längta efter något annat. I det ögonblicket bestämde jag mig istället för att börja jobba med distributionen av varor till spa-anläggningar, samtidigt som jag fortfarande gjorde behandlingar hemma, i mindre skala.

Verksamheten rullade på och jag upptäckte bristen på leverantörer av varor till spa-anläggningar, ville man ha helhetslösningen var man tvungen att vända sig till flera olika leverantörer. Därför bestämde jag mig att utveckla verksamheten och erbjuda helhetslösningar. Idag är vi 5 anställda, och jag känner att vi verkligen fyller en funktion och samtidigt gör livet lättare för spa-ägare. 

Kerstin Bjerkehed, VD och grundare

Framtiden

För tillfället jobbar Spamatica endast mot den svenska marknaden, men målet är att senast 2016 ha etablerat sig på en internationell nivå. Vi har redan smygstartat genom att jobba med spa-anläggningar i grannlandet Norge, men vi är hungriga och hoppas snart på att ha jobbat mot hela norden.

Här finns vi

Vårt huvudkontor hittar du i Örebro, vilket gör det enkelt för oss att jobba mot hela Sverige, nära till mellersta, södra och norra Sverige. Detta är även något som aktivt gör att våra leveranstider förkortas. Vill du besöka oss går det alldeles utmärkt, vi har alltid färskt kaffe på gång, adressen till Spamatica är Maskingatan 30, 702 86 Örebro.