Maskiner till lagret

På Spamatica har vi ett lager som inte är så jättefullt, men i takt med att vi blir större och får fler gäster så växer det stadigt. Numera börjar det faktiskt kännas så pass stort, med stora och tunga leveranser, så att det inte riktigt räcker med att lyft och bära saker och ting själva, med handkraft, utan vi behöver hjälp av maskiner – framför allt då med att lyfta upp saker till de övre hyllorna, som kan vara lite krångliga att nå. Så vi har bestämt oss för att införskaffa lite maskiner, för att underlätta lagerhanteringen så att vi inte behöver ta ut oss alldeles. Inga jätteavancerade saker, det handlar ju inte direkt om ett stort industrilager, men lite grejor för att underlätta, utan att det behöver kosta alltför mycket helt enkelt.

Telfrar är lösningen
Vi kontaktade ett företag för att undersöka hur mycket det skulle kosta att montera in telfrar på vårt lager och det visade sig inte bli så värst dyrt alls – definitivt billigare än vad vi hade räknat med. Telfrar är en sorts lite enklare och mer lättmanövrerade lyftkranar, kan man säga, och passar oss perfekt. Vi behöver ingenting kraftfullare än så, och att de är smidiga och lättanvända passar oss utmärkt. De flesta av oss känner inte att vi är speciellt tekniska, så det är en lösning som är perfekt för oss. Vi är, kort sagt, mycket nöjda.

Telfrar gör också att vi kan utnyttja vårt lager ännu bättre, genom att lagra på höjden utan att behöva förta oss, eller att riskera att tappa tunga saker i golvet. På så viss kan man säga att införskaffande av telfrar fån Abus innebar att vi ökade vårt lagerutrymme markant, utan att det kostade någonting extra. Det är något som vi kan behöva, om utvecklingen av fler och fler gäster står sig under 2018. Vi börjar närma oss den gräns där vi måste utvidga lokalerna för att kunna tillmötesgå alla våra besökare – något som vi både fruktar och ser fram mot! 2018 kommer att bli ett spännande år för vår del! Välkommen att besöka oss, för att se vad som händer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *