Ett viktigt och bra golv

Mycket av vår uppmärksamhet har riktats till väggarna och andra delar av verksamheten, men nu är det dags för den kanske största ytan av dem alla att få sin renovering. Det handlar om att ge golvet den kärlek som det behöver, för ska vi vara riktigt ärliga så ser det inte speciellt bra ut. Det är också något som vi har märkt när vi varit igång med att renovera den övriga ytan, eftersom att när det fräscha och fina väl hamnar på plats så märks golvet desto mer. Genom de förändringar som vi har gjort kommer golvet slitenhet och fulhet fram på ett tydligare sätt, och det är något som vi nu har tänkt att ändra!

Valet och kvalet

Som så alltid är fallet så står vi i valet och kvalet kring vilket typ av golv vi ska välja. Det handlar, som för de allra flesta, att välja ett golv som inte kostar för mycket men som samtidigt är bra och vackert. Något som vi har upptäckt på vår resa mot ett nytt golv är att det är helt omöjligt att välja. Det finns helt enkelt alldeles för mycket för att vi ska kunna bestämma oss direkt.

Det som vi har varit inne på inledningsvis är att vi ska välja ett parkettgolv. Helt enkelt för att det är det golv som kommer att hålla längst, men vi har samtidigt ställt oss frågan om det just är hållbarheten som är den viktigaste aspekten, eller om det är priset och utseendet. För om vi ska välja baserat på de två sista alternativen som är det snarare ett fanergolv som skulle gälla för oss. Där går det nämligen att hitta mängder av olika typer av golv, i många olika utföranden, som samtidigt inte kommer att kosta oss skjortan per kvadratmeter. Men det är samtidigt ett golv som har ett tunnare ytskikt, vilket gör att det kommer att slitas fortare.

Det här gör att vi nu står inför ett beslut där vi måste bestämma oss för vad som är viktigast. Som det är nu så väger de två argumenten tyngre än vad den enskilda gör, och då är det alltså ett fanergolv som blir valet. Vi är dock inte helt övertygade ännu och vi vill dessutom gärna utvärdera med olika leverantörer. Sen vet vi inte heller hur länge vi kommer att vara kvar där vi är nu – kanske är en långsiktig lösning inte värt besväret. Vi får helt enkelt se vad som händer, men oavsett så lär vi har ett nytt golv till hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *