Att köpa spabad

Vi får ofta höra att det är stor spridning på de människor som besöker ett spa. Det kan vara ett nyförälskat par, ett festglatt tjejgäng, människor som har medicinska problem, stressade arbetsmyror, barnfamiljer och pensionärer. Det alla har gemensamt är att de vill ha en skön och avkopplande stund.

Ett spa bör därför vara utformat så att det framkallar rätt sinnesstämning direkt när kunden kliver innanför tröskeln. Det gäller att få kunden avslappnad. Vi har tidigare påtalat vikten av sköna soffor i väntrummet, rätt mysbelysning och det estetiskt vackra. Man kan också jobba med dofter, lugnande ljud och musik, rumstemperatur, små extra detaljer (t ex frukt och vatten) och självklart en mycket god service.

Allt detta till trots. Undersökningar visar att badets utformning ändå är helt avgörande för om man är nöjd med besöket eller inte. Vi rekommenderar den prisvärda leverantören Trademax http://www.trademax.se/pool-spa/spabad. På trademax.se har du alltid gratis frakt och fri retur om man skulle ångra sig och detta kan vara värdefullt speciellt när det handlar om en så stor och viktig investering som det är med ett spabad. Här finns flera prisklasser av spabad att välja mellan.

Vad skiljer då de olika baden åt?

Ett spabad kan kosta mellan 10.000 kronor och 200.000 kronor. Vad skiljer då de olika alternativen åt? Vi har hittat några parametrar:

  1. Storlek
  2. Energiförbrukning
  3. Renlighet/filter
  4. Antal jets
  5. Tillbehör

När man ska köpa ett nytt spabad är det bra att göra en funktionsprofil på de besökare man riktar sig mot i första hand. Hur många ska kunna bada åt gången? Om man riktar in sig mot barnfamiljer och kompisgäng krävs ett större bad än om man fokuserar på kärlekspar.

Det är inte bara badet som kostar pengar. Där är även varmvattnet. Det spabad som kan erbjuda den mest fördelaktiga energiförbrukningen kan vara en bra investering, även om det kostar lite mer än de andra. Det behövs ett rejält termolock och att badet är väl isolerat för att man ska kunna förhindra värmeutsläpp.

Alla spabad har någon typ av reningsfilter. Därutöver ska du alltid se till att desinficera med klor efter varje bad. Om badet har en ozonator, så är det ett stort plus, då det förbättrar vattenkvaliteten avsevärt.

Hur tätt jetsen sitter är betydande för komforten och upplevelsen. Hellre fler jets än färre, då får man oftast en mer behaglig massage.

Nog så viktigt är att se till att leverantören kan tillhandahålla reservdelar och service på badet om det skulle behövas i framtiden. Titta också på om det ingår trappa, högtalare, nackkuddar, hur många sitt- respektive liggplatser som finns – kanske är vinhållare mer viktigt än du tror för din tilltänkta målgrupp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *