Skapa stämning med eld

Det finns få saker som är så stämningshöjande som eld. Det är ett element som passar väldigt bra i en spamiljö, precis som de andra elementen. Faktum är att man bör försöka få in alla element för att skapa en harmonisk och naturlig miljö. Vatten brukar vara ganska självklart på ett spa, och jord får man lätt med lite gröna växter som också höjer stämningen ytterligare. Luft har man ju automatiskt men det kan vara värt att tänka på att få en så ren och fräsch luft som som möjligt, kanske med en luftrenare eller luftfuktare om det behövs.

Eld på olika sättmurspisar
När det gäller elden brukar levande ljus vara ett populärt alternativ. Det är stämningshöjande och kan också kombineras med härliga dofter, antingen genom doftljus eller med eteriska oljor. Stearinljus är en bra källa för eld såväl i det egna badrummet som på ett professionellt spa. Har man en större lokal till sitt förfogande kan man mycket väl fundera på eldstäder eller murspisar. En sprakande brasa förstärker elementet eld och skenet från elden skapar en härlig mjukhet.

Sedan ska man förstås tänka på att välja rätt eldkälla för rätt omgivning. En eldstad med en värmande brasa passar till exempel perfekt i ett spa på en skidort, men passar kanske inte lika bra en het sommardag när man vill gå på spa för att få en sval och uppiggande upplevelse. Men med det sagt så är ju en kamin också en vacker inredningsdetalj oavsett om den är tänd eller inte. Contura har till exempel har många vackra eldstäder.

Tänk på säkerheten
Vi vill förstås också uppmana er att tänka på att vara försiktiga med eld. Lämna aldrig levande ljus utan uppsikt och ställ inte ljusen för nära gardiner eller annat som kan riskera att ta eld. Ställ inte heller flera värmeljus för nära varandra eftersom stearinen kan övertändas och bilda stora lågor. Värmeljus bör stå minst tre centimeter från varandra. Och kom förstås ihåg att kontrollera din brandvarnare då och då. Det gäller att elda säkert och ansvarsfullt – men så länge du gör det så finns det som sagt få saker som är så stämningshöjande som eld!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *