Vård av kropp och själ utan spa

Själsligt och kroppsligt välbefinnande är vad vi sysslar med. En spa-upplevelse löser inte allting men kommer definitivt att hjälpa till. Vi vet att de som besöker oss får en känsla av harmoni och välbefinnande som räcker flera dagar, veckor, efteråt och gör att det blir lättare att ta sig an den grå vardagen. Men vi vet också att det inte räcker för evigt och att de flesta inte har råd att gå på spa en gång i månaden, eller ens mer sällan. Det är tråkigt tycker vi, men sådan är verkligheten. Vi vill dock göra vad vi kan för att även de som inte har råd att besöka oss så ofta, eller ens över huvud taget, ska kunna må bättre till både kropp och själ.

Hälsa

Kropp och själ sade vi och det kan ju sammanfattas med ett ord: hälsa. Bra hälsa handlar om att hela ens jag mår bra, fysisk och mentalt. Här skulle vi därför vilja tipsa om en serie radioprogram på Sveriges Radio som heter just Kropp & Själ. Den handlar om hälsan och livet sedda på en mängd olika sätt. Programserien tar upp ämnen som tålamod (är det bra med för mycket tålamod), vaccination (är det farligt), kroniskt trötthetssyndrom, hur ska man förverkliga sina livsdrömmar och mycket mer. Att det är Sveriges Radio som ligger bakom borgar för kvalitet.

Det finns många, många avsnitt av serien tillgängliga och vi är säkra på att alla kommer att hitta minst ett och säkert flera som kan appliceras på deras livssituation. Men i princip alla avsnitt är intressanta och har något att ge. Tack vare att de är så många, och att fler fortfarande görs, så kommer man att kunna ha glädje och nytta av serien under lång lång tid framåt. Vi på Spamatica följer den närmast religiöst, för även om vi inte håller med om allt så väcker den många tankar till liv. Dessutom lär man sig mycket om lite allt möjligt.

Nypon

Vad har nu nypon med saken kanske någon undrar? Jo, nypon är en skenfrukt som har många väldigt positiva egenskaper. Nypon är kända för att innehålla stora mängder C-vitamin, långt mer än till exempel apelsiner. Men nypon innehåller också många fler ämnen som är bra för kroppen – och själen. C-vitamin kan till exempel motverka depression och trötthet och nypon är då som sagt en av de absolut bästa källorna för denna vitamin. Nypon hjälper också till att stärka immunförsvaret och innehåller mycket antioxidanter. Kort sagt, det är ett bär som är mycket underskattat och som gör stor nytta.

Nypon finns också i pulverform och nu menar vi inte nyponsoppa, utan ett pulver som man till exempel kan strö på sin müsli, eller sin yoghurt eller blanda med vatten och dricka. Det är ett snabbt och enkelt sätt att dra nytta av nyponets alla olika fördelar. Vår favorit är detta ekologiska nyponpulver, WellAware. Att det är ekologiskt är ett riktigt stort plus i vår bok eftersom det inte bara är oss själva vi ska ta hand om, utan även stackars moder jord. Vi tycker att du absolut ska prova på det och vi tror att du snabbt kommer att märka skillnad genom att du mår bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *